Wat is er allemaal te koop ?

 

Buiten het ouderwetse snoepgoed kun je hier ook wollen kleding kopen. Deze kledingstukken worden door de mensen zelf ambachtelijk gemaakt, ze hebben dan ook aan de rand van het dorpje een weverij waar de wollen stoffen en kledingstukken worden gemaakt.

Ook kun je hier nog echte handgemaakte klompen kopen en je mag ook een kijkje gaan nemen bij de klompenmaker om zijn vaardigheid in dit vak te bewonderen. Dezelfde klompenmaker maakt ook klompen die als bloemenbakken voor aan de muur of op de grond kunnen worden gebruikt waar je uiteraard bloemetjes in kunt zetten en wat een leuk tintje aan je tuin geeft.

Wil je nog meer? Ga dan even langs bij de watermolen die al meer dan 400 jaar oud is en nog steeds zijn werk doet. Naast de watermolen staat een klein kaas fabriekje waar je allerlei soorten kaast kunt kopen die door de eigenaar van het fabriekje zelf gemaakt worden. De kaas is heerlijk gekruid en is fantastisch voor op het brood of te smelten op een tosti.

 

Kortom kun je van dit piepkleine dorpje ontzettend genieten als je er tenminste van houd om rond te reizen en de kleine indrukwekkende plekjes van Nederland wilt leren kennen. Dit kleine dorpje heeft zijn staat behouden dankzij de inwoners van Zudenaltenschanzen die trots hun dorp onderhouden en bewerken waar het nodig is. Dit kleine juweeltje in een van de verborgen punten van Nederland zou eigenlijk op een ansichtkaart moeten staan zodat iedereen het zou kunnen bekijken. De vriendelijkheid van de mensen, de liefelijke huisjes en kleine steegjes met lantaarnpalen of als ze nog met een kaars zouden moeten branden maakt van dit kleine dorp een van de leukste plaatsjes die ik ooit bezocht heb. Hier is het toerisme nog niet gekend en dat is misschien ook maar beter ook.

Voor vragen over dit tema mogen jullie me weer een mailtje sturen die ik natuurlijk weer zo spoedig mogelijk zal beantwoorden. Heb jij net als ik ook zo´n zin om Nederland grondig te leren kennen dan ben je hier op mijn blog van harte welkom.

Voor nu zou ik zeggen tot een volgende gelegenheid!