Het weer en verblijf

HET WEER

Het klimaat in Zudenaltenschanzen is ongeveer hetzelfde als over heel Nederland en zit er eigenlijk weinig verandering in. Het is er in de morgen wel heel mistig wat rond een uur of 11 wegtrekt om de zon erdoor te laten komen. Rond het dorpje ligt veel platteland en aan de Duitse zijde wat heuvels want gebergte kan je het niet noemen. Vandaar misschien dat het er wat mistiger is in de ochtend.

Toch denk ik dat dit dorpje in de zomer vriendelijker is om te bezoeken dan in de winter of najaar. Zoals van horen van de mensen zelf valt er meer regen en sneeuw dan in de rest van Nederland, dus als je daar niet van houdt kun je beter in de lente of zomer een bezoekje aan dit dorp brengen.

 

VERBLIJF

Als je van plan bent om er langer te blijven dan één dag dan heeft dit dorpje een leuk gasthuis dat begeleid wordt door een echtpaar. In dit gasthuis kun je een kamer betalen met ontbijt, een bed and breakfast dus om het zo maar te zeggen maar dan op een ouderwetse stijl. De kamers zijn ook heel ouderwets ingericht evenals de badkamer en de keuken waar het ontbijt wordt geserveerd. Ook al zijn de mensen in dit dorp niet gewend om veel bezoek te krijgen zijn ze wel heel erg vriendelijk en hebben ze een enorme gastvrijheid.

Het ontbijt bestaat uit pannenkoeken met spek of gebakken eieren met brei. Juist! dat heb je goed gelezen “brei”. Brei is een soort worst wat gebraden wordt en veel in de tweede wereld oorlog gegeten werd dus ook dat is weer van vroeger. Hier krijg je dus geen exclusief Amerikaans ontbijt maar een echt ouderwets oer-Hollands ochtendmaal met koffie of thee en warm brood dus dat zit helemaal nog niet zo verkeerd als je tenminste niet bang bent om van alles te proberen wat natuurlijk een must is als je aan het rondreizen bent ook al is dat dan in Nederland.