Zuden!

Hey! Al eens ooit gehoord van Zudenaltenschanzen? Nee? Dan lijkt het me een goed idee om het daar eens over te hebben en jullie weer eens een stukje wijzer te maken over ons kleine kikkerlandje dat ons iedere keer weer doet verbazen.

Net als vele mensen met mij dacht ik ook dat Zudenaltenschanzen een of ander plaatsje in Duitsland was, maar nee hoor ik zat weer eens goed verkeerd en bleek het een Nederlands dorpje te zijn dicht aan de grens van Duitsland.

Zudenaltenschanzen! als ik er naar zou zoeken zou ik het nooit gevonden hebben. Ik was namelijk opzoek naar een de Zuidse Schans een plaatsje in Limburg en kwam dit klein plaatsje tegen wat me een beetje aansprak omdat het in feite een Duitse naam heeft. Nu Zudenaltenschanzen is een klein pittoresk dorp aan de grens van duistland wat zich nog geheel in een middeleeuwse staat bevindt, net zoiets als Brugge want daar lijkt het veel op alleen dan wel niet zo toeristisch.

Na een aantal foto´s te hebben bekeken en de informatie van het dorp doorgelezen te hebben, had ik me er zelf van overtuigd aan Zudenaltenschanzen een bezoek te gaan brengen. Een paar dagen later was ik al onderweg en na een tijdje rijden kwam ik dan in dit liefelijk klein dorpje aan waar je een paar uur doorheen kunt dwalen om van alles te bekijken( wat trouwens zeer de moeite waard is) .

Het gaf me het gevoel honderden jaren terug in de tijd te wandelen. De kleine middeleeuwse huisjes met bloembakken onder de ramen, het kerkje en de met kinderkopjes bestrate steegjes met houten bruggetjes die over een smalle rivier liggen gaf me een fantastisch gevoel van terug in de tijd te zijn gestapt.

 

Lees hier ook een stuk over ons dorp en online casino’s