Enegielabel in Zudenaltenschanz

Een energielabel woningen zegt veel over het energieverbruik en de energiebesparende maatregelen van de desbetreffende woning. Een woning met een groen energielabel is veel zuiniger dan een woning met een rood of oranje energielabel.

Het energielabel woningen loopt van zeer zuinig naar zeer onzuinig. Zeer zuinig wordt aangegeven door de kleur groen en de letter A, zeer onzuinig wordt aangegeven door de kleur rood en de letter G. tussen de labels A en G liggen de letters B,C,D,E en F de kleuren van deze labels lopen gelijkmatig van groen naar oranje.

Een woning met label G staat voor een woning zonder enige energiebesparende maatregelen of energieopwekkende maatregelen. Een woning G verbruikt veel energie omdat het ook veel gestookte warmte verliest door de vloer, muren en het dak naar buiten.

Een woning met label C staat voor een woning met bijvoorbeeld dubbelglas en een HR ketel. De woning is niet voorzien van na- isolatie of zonnepanelen. De woningen met een label C hebben vaak ook lichte dakisolatie en zorgen daarom voor minder uitstoot waardoor het label ‘groener’is.

Label A staat voor een woning met veel of alle energiebesparende maatregelen in combinatie met zonnepanelen. Deze woningen zorgen door alle maatregelen nauwelijks nog voor uitstoot en zijn daarom geplaatst in het ‘groene’ label.

Met een groene woning zorgt u niet alleen voor minder uitstoot wat goed is voor het klimaat maar zorgt u ook voor comfort verhoging in de woning en een verlaging op de energierekening. Het aanbrengen van spouwmuur, vloer of dakisolatie is daarom een zeer verstandige keuze. In het nieuwe Energie Akkoord staat ook het een en ander opgenomen over woning isolatie en het kan zomaar zijn dat goede woning isolatie een verplichting is.

Meer informatie over Energielabel vindt u hier.